marți, 20 septembrie 2011

Egipt - Ziua 2 (partea 7)

Dupa vizita la Muzeul Egiptean am mers in zona islamica.
Zona islamica a orasului e anterioara perioadei in care s-au dezvoltat cartierele europene, adica centrul modern al capitalei. Pentru ca "islamic" e asociat de catre turisti cu "terorism", egiptenii mai folosesc pentru aceasta zona si numele de "zona istorica din Cairo" sau zona "fatimida". Aici a fost vechea cetate fortificata pe care au intemeiat-o Fatimizii in anul 969. Zidurile cetatii nu mai exista... Singurele constructii care au supravietuit sunt zecile de moschei, sute de monumente arabe, fantani... Toate dateaza din perioada islamica a orasului Cairo, cuprinsa intre secolele al X-lea si al XIX-lea.
Daca sunteti obisnuiti ca in vest cartierele vechi, istorice, sa fie curatate, cu indicatoare pentru turisti, cu fatade renovate... uitati de toate astea. Locuitorii din zona par ca nu dau doi bani pe turisti dar mai degraba nu incearca sa cosmetizeze artificial ceva ce exista natural. Si sincer mie asta mi-a placut mai mult, am surprins esenta vietii oamenilor simpli.
Pacat ca nu ai timp sa vizitezi toate obiectivele din zona... dar nu trebuie ratate cele mai importante pe care incerc sa le prezint aici.
Ca sa ajungi in centrul zonei islamice cel mai simplu e sa treci Podul Al-Azhar si ajungi in Piata Hussein

Spatele Muzeului Egiptean:














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu